Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco o mně

7. 8. 2008
NĚCO O MNĚ
 
Letos mi bude 41 let a od 5.třídy jsem navštěvovala nejrůznější kroužky, kde jsem se naučila základům šití a vyšívání, pletení, háčkování a drhání. Tady bych teď chtěla poděkovat své mamince, která měla vždy pochopení pro mé tvoření, a dokonce se nebála mě pustit k šicímu stroji, který za dob totality nebyl zrovna levnou záležitostí.
Vše jsem pak použila po narození dětí, i když mě mrzí, že digitální foťák mám teprve 2 roky a s počítačem kamarádím 3, v poslední době čím dál častěji.
Když byly děti ještě malé, šila, pletla a háčkovala jsem oblečení, hračky a různé doplňky. Bohužel se toho mnoho nezachovalo.
S příchodem sekáčů, vietnamských tržnic a obchodů typu Vše za 39,-, se už nevyplatí šít oblečení. Tak mi zůstalo jen pletení svetrů, háčkování a vyšívání. Po mateřské dovolené jsem přidala ještě paličkovaní a tvoření z papíru (zúčastnila jsem se několika seminářů p.Horové z Ekoatelieru). Také jsem zkusila frivolitky, ale to bych potřebovala ještě někde pod odborným dohledem docvičit.
Na to ale nemám čas. Ten teď vyplňuje „jeden velký kůň“ PLETENÍ Z PAPÍRU. V únoru jsem na něj náhodou narazila při brouzdání po internetu na www.marsiland.wz.cz. Díky Marcelčiným stránkám a odkazům jsem této technice zcela propadla. Jak říká můj syn: TO JE MANIACTVÍ!
A protože jako každá ženská se chci pochlubit, založila jsem si (za pomocí svého syna) tyto stránky.